Er wachten momenteel 10 honden en 21 katten op een nieuwe thuis.

OOna

Duitse herder Vrouwelijk
ALGEMENE INFO OVER OONA:
- ras: Duitse Herder (klein formaat: ongeveer 22 kg)
- kleur: wolfsgrauw
- leeftijd: 2 jaar
- gesteriliseerd
- kan bij kinderen: ja (kan soms wel heel enthousiast zijn, dus met kleine kindjes wat opletten)
- kan in de auto: ja (ook lange ritten zijn geen probleem)
- kan alleen thuis blijven: ja (verblijft bij ons in een bench als we langere tijd weg zijn, is dan altijd heel rustig en braaf)
- kan bij andere honden: ja (afhankelijk van het type hond, bij gemakkelijke en sociale honden zou dit geen probleem mogen zijn)
- kan bij katten: onbekend (blaft wel als ze een kat ziet, maar is er nog nooit van nabij mee in aanraking geweest)
- zindelijk: ja, perfect
- kan in een bench: ja
- geen medische problemen

KARAKTER:
Oona is een ontzettend lieve hond die heel speels is. Ze kan actief en enthousiast zijn en doet niets liever dan in de tuin spelen. Binnen is ze heel rustig. Bezoek begroet ze heel enthousiast en kan daarbij soms eens opspringen. Ze heeft nog nooit tekenen van agressie getoond, noch naar andere honden, noch naar mensen.
Ze kent de bevelen: zit, af, hier, bench, plaats en voet perfect en luistert dan ook goed. Ze houdt van aandacht en knuffelen.

Naast haar vele positieve kanten heeft Oona helaas één groot werkpunt. Als je met haar buitenshuis gaat, kan ze aan de leiband trekken en kan uitvallen naar dingen die ze niet kent (waaronder ook andere honden, paarden en koeien). Dit uitvallen ziet er heftig uit, maar eens je haar los laat bij de hond in kwestie, lijkt er meestal niets aan de hand en kan ze zelfs beginnen spelen. Vermoedelijk heeft haar verleden hier ook iets mee te maken. Bepaalde prikkels vormen voor haar een probleem en maken wandelen met haar daardoor soms een hele uitdaging.

Voor ons lijken dan ook geschikte nieuwe eigenaars: mensen met wat ervaring en tijd die haar vertrouwen kunnen geven tijdens het wandelen of anderzijds gezinnen die een tuin hebben en niet per se met haar willen of hoeven gaan wandelen. Want op eigen terrein is Oona een droom van een hond. Ze kan waken wanneer nodig en is ontzettend trouw aan haar gezin. Dankzij haar kleinere formaat is ze ook ideaal voor in huis.

hebt u interesse in oona contacteer ons voor de vragenlijst. Oona is een uit huis plaatsing, dus hier wordt samen met de eigenaars beslist wat de beste match is. Hebt u nog vragen graag mailen, zodat wij deze kunnen navragen.
OOna is inmiddels geadopteerd!

Contacteer ons